5 gode tips til iværksættere i København og omegn

Der kan være meget at finde hoved og hale i, når man er iværksætter i en af Nordens mest innovative storbyer; København. For hvordan griber man bedst det hele an, hvis man gerne vil starte som selvstændig iværksætter – og man helst ikke vil tages ved næsen eller ruineres undervejs? Her får du 5 gode tips, der kan hjælpe dig lidt på vej.

Få en mentor/sparringspartner

Der er mange grunde til, at det kan være en god idé at få sig en mentor eller sparringspartner. Det er både fordi, det altid er godt og givende at få et nyt perspektiv på sine tanker og idéer, men det er også fordi, det tit åbner døre til gode netværk og muligheder, hvis man har en erfaren mentor/sparringspartner.

Hav altid et øje på finanserne

Noget af det, der oftest sænker iværksætteres store drømme, er økonomien. Den ene idé tager den anden, og pludselig står du med en kæmpe snebold af idéer, inputs og tiltag, men undervejs er kassen blevet tom. En god investering kan være at få hjælp af en revisor eller anden økonomikyndig undervejs, så du også får gode råd og vejledning med på vejen til, hvor det er bedst at bruge penge – og hvor det er bedst at spare.

Drop de store, dyre erhvervslokaler i København

Når du starter som iværksætter, er du oftest bare dig og dine drømme og idéer. Selvom du kan føle, at det kræver et højhus af en bygning at rumme alt det, så er det i sjældent sandheden. I stedet for at investere i store, dyre erhvervslokaler i indre by, kan det være en god idé at se ud i forstæderne, hvor der også er masser af fremragende – og billigere – alternativer. Et erhvervslejemål i Greve kunne f.eks. være en oplagt løsning, da det stadig er tæt på København, men priserne er langt lavere.

Læg planer – men vær klar til at afvige

Helt lavpraktisk kan det være en god idé at lave en plan for de kommende seks måneder, det kommende år og de kommende fem år. På den måde tænker du både på kort og på lang sigt, og du har en rød tråd, der kan vise dig vejen. Du skal dog være forberedt på, at der kan blive behov for at afvige fra planerne, og så er det vigtigt, at du tilpasser og justerer undervejs.

“If you can dream it, you can do it”

Vær ikke bange for at sætte høje mål og forventninger til dig selv. Det er bedre at sigte mod månen og så lande blandt stjernerne, end det er at sigte efter vinduet og lande i vindueskarmen – også selvom vinduet måske er tættere på. Tro på dig selv og dine evner, brug dit netværk og vær ikke bange for at bruge det.