Carbon racercyklens historie og fordelene ved carbon materialet

De bemærkelsesværdige egenskaber ved carbon har betydet at materialet i dag spiller en vigtig rolle i cykelbranchen. Cykelstel af Carbon dukkede først op i midten af 1970’erne . I 1980’erne begyndte carbon-cykelstellene og et par andre komponenter at blive en del af ”high–end” cyklerne hos nogle cykelforhandlere. Ønsket om, at begrænset vægten på cyklerne drev carbon racercyklerne frem til at starte med. Men ofte varierede kvaliteten af den carbon, (på dansk kaldet kulfiber), som industrien leverede til cykelhandlerne, produktet var simpelthen for dyrt og skrøbeligt.

Men i løbet af de sidste femten år er flere og flere innovative carbon racercykler kommet på markedet. Disse har med stor succes udfordret de traditionelle metalstel, specielt inden for områderne; ydeevne, vægt og komfort.

Mange af branchens store spillere benytter sig nu af carbon til at producere deres racercykler. Nogle få producenter har simpelthen været tilfreds med den gamle standard: cykler af metal. Andre har måske ikke været i stand til at bruge den tid, energi og penge, som skal til for at skifte til carbon.

De enkelte dele i carbon racercyklerne har gjort enormt mange fremskridt siden 19080’erne. De er specielt blevet meget stærkere i dag, hvilket har betydet er de nu bliver foretrukket af de fleste kvalitetsbevidste cykelproducenter. Det der også er vigtigt at forstå er, at måden hvorpå man bruger materialet og den viden man har indsamlet om materialet betyder, at man har gjort kæmpe fremskridt. Flere forskellige analytiske programmer har bevirket, at man nu er kommet frem til, hvordan man producere og designer en carbon racercykel optimalt. Carbon er på mange måder et overlegen materiale, som har revolutioneret den måde, hvorpå vi bygger cykler i dag. En professionel bygget carbon racercykel præsterer ganske enkelt bedre end en racer cykel i metal.