Erhvervslivet sprudler i Kolding

Danmarks syvende største by er den historiske fjordby Kolding, som menes at være opstået i den sidste halvdel af 1100-tallet. Det er en by, der har en oplagt beliggenhed i forhold til at være en handelsby – både dengang og nu. Med havnen er det muligt at tilgå byen til vands, og så har Kolding en central placering i landet i forhold til Tyskland mod syd og Fyn og Sjælland mod øst.

 

I centrum af byen ligger gågaden, som tæller tøj- og skobutikker, caféer, en Føtex og Fakta, spejder- og hobbybutikker samt barer og diskoteker. I den nordlige del af byen har de desuden Jyllands største indkøbscenter, Kolding Storcenter, som indeholder 120 butikker; det er som en lille by i byen. Både indkøbscentret og gågaden tiltrækker købende fra de omkringliggende byer, og især Kolding Storcenter kan få folk til at valfarte dertil langvejs fra.

 

Handel, kultur og shopping samlet i én by

Det er ikke kun shopping, der er mulighed for i Kolding. Den historiske by huser op til flere interessante seværdigheder, som f.eks. det majestætiske Koldinghus, som ligger på en forhøjning og derfor kan ses fra næsten hele midtbyen. Derudover er der også kunstmuseet Trapholt og Dansk Sygeplejehistorisk Museum, som hver især giver et indblik i den danske historie på hver sin måde, og besøger man Kolding med børn, kan især Kolding Miniby og Legeparken anbefales. Her kan man gratis sejle i vandcykel og robåd, grille medbragt mad og i sommersæsonen kan der købes is og lignende.

Shopping, historie og kultur er ikke det eneste, Kolding har at byde på. Også et stigende antal selvstændige har deres base i byen netop pga. den gode beliggenhed, og så er det nemt at pendle til byen med bil, bus eller tog. Det sprudlende erhvervsliv betyder bl.a., at står du og mangler en massør, VVS’er, frisør eller tømrer i Kolding, så er der et bredt udvalg af erhvervsdrivende at vælge imellem. Det giver dig som kunde de bedste forudsætninger for at opnå et tilfredsstillende resultat, hvad enten det drejer sig om reflekser i håret, en renovering af huset eller en ryg, der driller.