Guide til hestebokse

En hesteboks er ikke bare en hesteboks, der findes mange forskellige på markedet og mange bygger selv en op fra bunden af. Det er dog vigtigt at man er bevidst omkring de gældende regler, der foreligger omkring hestebokse på det pågældende tidspunkt. Lovgivningen bliver løbende ændret til fordel for hesten velfærd, dette kan f.eks. være pladsen i boksen mm.

Valg af hesteboks kommer også meget an på hvilket pony eller hest, der skal benytte boksen, grundet helbred og sind. Nogle heste vil have behov for en lukket heste boks og andre for en åben boks. En lukket hesteboks, er en betegnelse for en boks hvor hesten ikke kan se sine naboer og til dels også staldgangen. Har en man nervøs hest disse former for hestebokse, være det optimale. I lukket hestebokse har hesten nemlig fred og ro. Her slapper hesten maksimalt af, da den ikke skal bruge tid og energi på at forsvare sin mad mm. Mange hopper med nyfødte føl placeres i denne form for boks, da det giver ro til mor og barn.

læs mer epå staldinventar.dk

De fleste ponyer og fleste overnatter dog i åbne hestebokse, her bliver de mere socialiseret og da heste er et flokdyr, er disse hestebokse at foretrække. Mange heste bliver frustreret, hvis de ikke kan se andre heste og det sker ikke med åbne hestebokse.

Se hvordan Midtjyden laver hestebokse med svejserobot her.