Har du talt om sundhed med dine ansatte i dag?

Sundhed er ikke bare frugt, godt med vand og 30 minutters motion om dagen. Sundhed kan være – og er – mange ting. Sundhed er lysten til at stå op om morgenen, det er farven i dine kinder, lyset i dine øjne og hele din tilgang til de problemer, du måtte støde på i løbet af dagen.

Som leder har du en stor del i dine ansattes sundhed; både i form af arbejdsmiljøet, som du er ansvarlig for, men også i form af de muligheder, du tilbyder dine ansatte, når de er på arbejde 7-8 timer om dagen.

Men hvordan finder man så ud af, hvilke tiltag og tilbud, der kan være gode at have på arbejdspladsen? Det kan godt være svært at gennemskue. Skal du til at have indrettet fitnessrum og ansætte personlige trænere, eller er det nok bare at give muligheden for at stå op ved et hæve/sænke-bord og så stille noget frugt og vand til rådighed? Måske er der i virkeligheden en gylden mellemvej, så du kan hjælpe og inspirere dine ansatte til en sundere hverdag, uden det behøver at koste dig alverden.

En god idé kunne være et foredrag om sundhed på arbejdspladsen, som dine ansatte kan komme med til og forhåbentlig gå fra med en masse gode idéer til hverdagens sundhed. En sund medarbejder er nemlig god medarbejder. Det er gang på gang set, at sunde medarbejdere har lavere sygefravær, er mere motiverede og er mere effektive. Her er det vigtigt at understrege, at der med “sund” ikke sættes et selvfølgeligt lighedstegn til “tynd”. En sund medarbejder er derimod en medarbejder, der er bevidst om sine mad- og motionsvaner, og det er lige præcis dét, der kan opnås med et foredrag om sundhed på arbejdspladsen. Her kan der blive reflekteret over, hvilke valg man tager på daglig basis, når det kommer til sin egen sundhed – og måske kan det ligge til grund for forandringer.

Tag snakken med dine ansatte og gør sundhed til noget håndgribeligt – det vil du ikke fortryde.