5 ting du skal købe, inden du får hund

Står du over for en familieforøgelse, hvor det nye familiemedlem er af den firbenede, pelsede slags? Så kræver det lidt forberedelse, uanset om det drejer sig om en hvalp eller en ældre hund. Herunder kan du se, hvad vi mener, er det vigtigste at have styr på, inden hunden flytter ind.

1: Forsikring
En hundeansvarsforsikring er obligatorisk, da den dækker eventuelle skader, som din hund måske påfører andre mennesker, dyr eller ting. Du kan vælge at udvide forsikringen, så den også dækker sundhed; på den måde er du sikret, hvis Fido bliver syg.

2: Halsbånd, snor og sele
Det er også lovpligtigt at have hundetegn på sin hund. Det er nemmest, hvis den har et halsbånd på, som det kan sidde i. På hundetegnet skal ejers navn og adresse fremgå, og det er også en god idé med telefonnummer. Udover halsbåndet skal I også have fat i en sele og en snor. For langt de fleste racer er det bedst at have snoren i selen, når man går tur, da mange hunde får nakke- og/eller luftrørsskader af, at man har snoren i halsbåndet. Snoren bør være en snor, der kan forlænges, men ikke en såkaldt flexiline, da disse de senere år har fået kritik for at være mindre sikre, hvis der skulle opstå problemer på turen.

3: Mad
Der findes utallige hundefodermærker, og det er svært at sige, hvilket der er det bedste. Det anbefales at tage snakken med din dyrlæge, så I sammen kan klarlægge, hvilke behov din hund har og købe foder efter disse behov.

4: Legetøj
Der er hundelegetøj, som bruges til at aktivere og stimulere hunden, og så er der hundelegetøj, der mest er for sjov og hygge. Bamser er f.eks. mest for sjov, mens foderbolde og aktivitetsspil er gode til at aktivere og stimulere hunden i hverdagen.

5: Hundeseng
Mange forbinder en hundeseng eller hundekurv med, at hunden så har et sted at “blive sendt hen” for menneskenes skyld, hvis den går i vejen, men faktisk er en hundeseng eller hundekurv lige så  meget for hundens egen skyld, så den har et helle væk fra ivrige børnefingre, larm, overstimulering osv. Så sørg for at finde en god hundeseng, som din hund vil elske at ligge i, når den har brug for ro og tryghed.