Idéer til en alternativ familiedag

I en tid, hvor iPads og SmartTV har overtaget rigtig meget af familietiden i hjemmet, er rigtig mange forældre begyndt at tage alternative metoder i brug, når de gerne vil opnå kvalitetstid med de yngste i familien. F.eks. arrangeres der i nogle familier familiedage, hvor man afsætter tid til at være sammen uden skærme, uden sociale medier og uden forstyrrelser. For mange bliver det dog kun ved snakken, fordi de har svært ved at finde på, hvad dagene skal bruges på. Det skal både være noget, der giver mening for familiens voksne, børn og eventuelle teenagere.

Når man nu alligevel har afsat dagen til familietid, kan man lige så godt prøve at finde på nogle aktiviteter, der giver mening. Måske bliver det hurtigt lidt trivielt, hvis det bare altid er en tur i forlystelsespark, hvor børnene mere eller mindre underholder sig selv, mens forældrene drikker kaffe og holder jakker. Det samme kan være tilfældet, hvis det er en månedlig biograftur, hvor I i praksis bare sidder ved siden af hinanden i et mørkt lokale i to timer. Men hvis det ikke skal være forlystelsesparker eller biografen, hvad skal man så finde på, hvis man skal finde på noget nyt fra gang til gang?

Når du nu har børnenes fulde opmærksomhed, kunne I f.eks. tage en tur i skoven, hvor det for en gangs skyld er et plus, hvis man kommer beskidt hjem med jord under neglene. I kunne også tage kurser sammen, hvor I lærer noget og samarbejder. Det kan være kreative kurser eller et kursus i førstehjælp til børn, hvor børn ofte er velkomne. Dagsture med plads til spontanitet er også en oplagt idé. Har I ikke bil, kan I sagtens tage på tur i bus eller med tog. Lad skærmene blive hjemme, pak en madpakke og en rygsæk med det mest nødvendige, og tag så på tur i Danmark og oplev naturen og de mange smukke steder, der er at se. Snak om, hvad I ser, og skab gode minder sammen, som I kan dele resten af livet.