Lakforsegler til bil – hvor længe holder den?

Protect & Shine lakforsegler

Hvor længe en lakforsegling holder, er forskelligt fra bil til bil. Selve holdbarheden af en lakforsegler er påvirket af diverse faktorer, såsom lakkens kvalitet og tilstand, kørsels-betingelser og miljøpåvirkinger, påføringsmetoden og selve produktets kvalitet. Disse faktorer er blot nogle af de mest almindelige.

Det har stor betydning for selve lakforseglingen om lakken/bilen er ny eller gammel. Jo ældre lakken er, jo kortere levetid har lakforseglingen. Det har selvfølgelige også en del at sige om lakken er vedligeholdt eller ej.

Kørsels-betingelserne har ligeledes en betydning, om man kører meget i byer eller man kører mest på landevejen. Og hvor mange km. man kører. Jo flere km. man sidder i bilen, jo kortere holdbarhed har lakforseglingen. Kort sagt har en privat bil behov for lakforsegling 1-2 gange årligt, hvor i mod en erhvervsbil har behov 3-4 gange om året grundet det større kilometerantal.

Miljøvirkninger har også stor indflydelse på hvor hurtigt en forsegling nedbrydes. Regn, blæst mm. samt påvirkning fra sommerens insekter.

Påføringmetoden af lakforsegler er vigtigt at det bliver gjort korrekt og at man følger anvisningen nøje. Læs derfor grundigt på beholderen før du/I går i gang med at give lakken forsegler. Selve påføringmetoden kan variere fra produkt til produkt.

Man kan købe mange forskellige typer af lakforsegler i mange forskellige prisklasser og dermed kvaliteter. Jo billigere produkt man anskaffer sig, jo kortere holdbarhed har produktet højst sandsynlig også.

Sonax har netop lanceret den nye Protect & Shine lakforsegler til bil. Dette produkt er gennemtestet og er en videreudvikling af tidligere produkter. Prisen er rimelig men kvalitet af produktet er i høj klasse. Du kan læse meget mere om denne lakforsegler her!

Protect & Shine lakforsegler
Protect & Shine lakforsegler