Stalddøre til hestestald

Vi har set nærmere på stalddøre til hestestalde. Hvad skal man være opmærksom på, når man skal have nye stalddøre til sin hestestald?

Du skal være omhyggelig med at tage dig af din stald, især hvis du arbejder med en traditionelt bygget hestestaldstald. Selve stalden og især stalddørene får brug vedligeholdelse og lejlighedsvise reparationer. Selv de mere populært valg af stål stalddøre kræver løbende vedligeholdelse.

guide til stalddøre og hestestald

Varme i hestestalden
Hvad sker der i den kolde vintersæson? Din hest fryser, medmindre du køber et varmesystem af høj kvalitet og samtidigt har sørget for at stalddørene holde varmen inde! Der er et par teknologiske varmesystemer at overveje til opvarmning af hestestalden. Du kan evt. vælge højintensitet infrarøde varmeapparater, som giver en direkte sigtelinje og strålevarme til gulvniveau , som derefter også opvarmer den omgivende luft. Denne form for varme er ideel til høje lofter og store arenaer. Men igen: det er også vigtigt at have stalddøre der holder varmen effektivt inde i stalden. Her kan du finde flere gode råd til at holde hestestalden varm: http://www.heste-nettet.dk/forum/5/373920/373920/

Det er afgørende, at en hest have en tilstrækkelig mængde af belysning hele dagen og på visse tidspunkter af aftenen. Hestestalden skal have skodder og staldvinduer til forbedret ventilation samt naturlig belysning.

Hvad koster stalddøre
Hvad med priser på stalddøre og staldinventar? Priserne varierer afhængigt af efterspurgte funktioner, lokalitet og størrelsen af din stald. Der findes mange producenter af stalddøre og staldinventar, samt hestebokse. Vi anbefaler danskproducerede stalddøre og har gode erfaringer med Midtjyden Staldinventar : http://www.staldinventar.dk/stalddore.html